Avtomatizacija proizvodnje

Projektiranje in izdelava strojev

NOJP d.o.o. se že dva desetletja uveljavlja na področju avtomatizacije industrijskih linij. Projektiramo in izdelujemo namenske stroje oziroma naprave za specifične proizvodne procese. Pri realizaciji uporabljamo elektro in strojno opremo vrhunskih svetovnih proizvajalcev, kot so SIEMENS, FESTO, RITTAL, KLLER,…

Vsak stroj opremimo tudi s sodobnim grafičnim operacijskim panelom, preko katerega uporabniki poslužujejo stroj oziroma proizvodni proces. Posebno pozornost namenimo izgradnji uporabniškega vmesnika na operacijskem panelu, saj smo mnenja, da je DOBER STROJ le stroj, katerega je enostavno uporabljati in na katerega se uporabniki hitro navadijo in posledično maksimalno izkoristijo njegove zmogljivosti!

Prenova starih strojev in naprav

Stare stroje in naprave je v mnogih primerih smotrno generalno obnoviti oziroma nadgraditi. Zamenjamo vitalno strojno, elektro opremo in s tem dosežemo večjo zmogljivost in zanesljivost obnovljenega stroja. Izdelamo vso potrebno dokumentacijo, kar znatno olajša vzdrževanje in na koncu je cena adaptacije mnogo nižja od nabave popolnoma novega stroja.

Strojni vid

V čedalje večih primerih je pri avtomatizaciji industrijskih strojih smiselno uporabljati strojni vid. Tam, kjer človekovo oko težko loči razliko med ustreznim in neustreznim elementom in ko je potrebno hitro določiti ustreznost proučevanega elementa je strojni vid dan danes nuja. S svojo visoko zanesljivostjo, točnostjo in fleksibilnostjo nam strojni vid tako omogoči bolj učinkovito, hitrejšo in cenejšo proizvodnjo. Prepreči lahko izhod neustreznih izdelkov h končnemu uporabniku, preprečuje strojelom in poškodbe na polizdelkih.

Članek v reviji Avtomatika (85/2008): Rešitve v avtomatizaciji – Kontrola kvalitete barvnega nanosa