Sistem za pregled barvnega nanosa na betnoske strešnike:
barva1 Barvni nanos je povečeini eden izmed zadnjih procesov v industriji. V primeru neustreznega nanosa barve je potrebno izdelek izločiti iz proizvodnje linije in ga ponovano obdelati če je le to možno. Ponovna obdelava izdelka za podjetje predstavlja izgubo časa, surovin in nepotrebno podaljševanje proizvodnje serije. Vsi ti dejavniki občutno vplivajo na stroške proizvodnje, ki se s tem večajo in so velik problem podjetij. barva6
barva2
barva3
barva7
barva8
Izdelali smo sistem strojnega vida, ki je zmožen pregledovati različne odtenke barve in določiti ali barva predmeta ustrezna ali neustrezna glede na nastavljene vrednosti.

Sistem sestavljata 2 barna senzorja.Vidno območje vsakega senzoja je priblžno 40 mm x 40 mm, ločljivost je 640 x 480 pixlov, na maksimalni občutljivosti senzoja ločita 2048 barvnih odtenkov.
Senzorja sta vpeta na vzdolžna vodila. Katera omogočao pozicioniranje obeh senzorjev na točno določen položaj. Ta rešitev omogoča, da senzorja skupaj pokrijeta območje veliko 80 mm x 40 mm ali vsaka posebaj pokriva območje 40 mm x 40 mm. Širina vodil je 35 cm. Vodila so opremljena z merilno letvijo za lažje nastavljanje želene pozicije.
Sistem je zmožen slediti proizvodnji linji, katere kapaciteta znaša 100 strešnikov na minuto. Sistem je zmožen zajeti eno ali dve sliki na vsak mimoidoči strešnik.
V spomin sistema je možno shraniti 16 različnih kombinacij katere sistem pregleduje.

Rešitev je primerna tudi za barvno ločevanje izdelkov, preverjanje prisotnosti barvnih komponent na polizdelkih,...

pdf_icon Članek v reviji avtomatika (številka 85)
Rešitve v avtomatizaciji - Kontrola kvalitete barvnega nanosa
video1 Video predstavitev
Video predstavitev delovanja - Kontrola kvalitete barvnega nanosa
barva4
barva5


Sistem za pregled prisotnosti zaporke pri kovinskem zamašku
vs720_thmb Prehrambena industrija je ena izmed najpomembnejših panog v industriji. Proizvajalci prehrambenih izdelkov morajo obvezno zagotoviti kvalitetne proizvode. Saj je končni uporabnik človek. Število izdelkov katere se pomikajo po tekočih trakovih v prehrambeni industriji je ekstremno veliko. Zato je sistem, ki je zmožen pregledovati kvaliteto polproizvodov in končnih proizvodov vitalnega pomena.  
zamaski3
zamaski4
Vodilnemu slovenskemu podjetju, ki proizvaja zamaške za prehrambeno in industrijo pijač smo izdelali sistem kateri pregleduje zaporke pri kovinskih zamaških.

Sistem pregleduje barvni odtenek na dnu zamaška in tako določi ali je zaporka prisostna ali ne. Sistem je visoko prilagodljiv saj lahko pregleduje za prisotnost zaporke različnih velikosti in različnih velikosti. Uporabniki preko osebnega računalnika spremljajo potek pregleda, dodajajo nove parametre pregledu in dodajajo nove izdelek za pregled.


video1 Video predstavitev
Video predstavitev delovanja - Pregled prisotnosti zaporke pri kovinskem zamašku
zamaski1
zamaski5
     

Sistem za pregled ustrezne dolžine zakovic
  V IZDELAVI,.... HVALA ZA RAZUMEVANJE  
     
     

You need flash player 8 installed to view this page! - Za ogled strani morate imeti nameščen flash player 8!