Stiskalnica na servo pogon    
stiskalnica_main2

Stiskalnice na elektro pogon so novost na svetovnem tržišču. Primerne so za lesno, plastično in industrijo mehkih kovin. Izdelali smo inovativen pogon stiskalnic s servo motorji. Ta pogon se odlikuje s hitrimi gibi, ki so tudi do šest krat hitrejši kot pri klasičnih hidravličnih stiskalnicah in tudi zelo točnimi pomiki, kar omogoča visoko prilagodljivost stiskalnice. Samo delovanje stiskalnice je tudi tišje in zahteva manj vzdrževanja od klasičnih stiskalnic. Posluževanje stiskalnice se opravlja preko grafičnega operacijskega panela, na katerem so vidne vse funkcije stiskalnice in v primeru napak med delovanjem tudi tekst za pomoč pri odpravi napake.

Vse komponente stiskalnice na servo pogon so v sistem vgrajene od svetovno znanih dobaviteljev. Pred samimi vgradnjami komponent je potekalo tudi dolgotrajno testiranje le teh, saj le tako lahko zagotovimo dolgo življenjsko dobo stroja.

stiskalnica_main1
dimenzije1_small
Dimenzije: D:3200 mm*, Š: 2200 mm*
Maksimalna hitrost pomika: do 600 mm/s
Točnost pomika: +- 0.01 mm
Delovni hod stiskalnice: 1500 mm
Delovna sila: do 28,4 N/cm2
Krmiljenje: Siemens Simatic, Siemens Simotion
Upravljanje: Grafični operacijski panel Siemens

*dimenzije se določijo na podlagi zahteve naročnika
video Video predstavitev:
Delovanje stiskalnice na servo pogon!
shema_stiskalnice
Posebnosti stiskalnice:


 

• Upravljanje stiskalnice preko grafičnega operacijskega panela
Vsaka funkcija na operacijskem panelu ima svoj simbol, prav tako pa ima uporabnik na voljo kratek tekst, kateri mu na kratko opiše delovanje določene funkcije. Ko uporabniki zaženejo določeno funkcijo, lahko njen napredek prav tako spremljajo na zaslonu operacijskega sistema. Vsi delovni podatki se shranjujejo v recepte, tako  da uporabniki enostavno lahko prikličejo delovne podatke, ki so bili predhodno shranjeni. Med samim delovanjem se zapisujejo tudi obratovalni podatki, katere vodja proizvodnje lahko prikliče in na podlagi njih opravi morebitne analize proizvodnega procesa.
Odprava napak med delovanjem je sila enostavna, saj ima uporabnik na voljo kratko besedilo, katero ga usmerja k odpravi napake.

• Visoka hitrost pomikov
Glavna lastnost servo motorjev je hitro pospeševanje in ustavljanje. Naša inovativna rešitev omogoča, da servo motorji tudi do šest krat hitreje premikajo stiskalno površin od klasične hidravlične stiskalnice.

• Tiho delovanje
Servo motorji tudi pri polni hitrosti proizvedejo zelo malo hrupa, zato je delovno okolje veliko tišje kot pri hidravličnih stiskalnicah. Hidravlične stiskalnice pa že v mirovanju oddajajo hrup, na kar servomotorji v mirovanju praktično ne oddajajo nobenega hrupa.

• Dva načina stiskanja - Stiskanje do nazivne sile - Stiskanje glede na pozicijo
Stiskanje do nazivne sile se po večini uporablja povsod.
Stiskanje glede na pozicijo stiskalne površine se uporablja predvsem takrat, ko je potrebno določeno stvar natančno stisniti, tako da se na njej ne poznajo kakršnikoli odtisi, ki bi škodovali kvaliteti končnega izdelka.


• Enostavno vzdrževanje
PLC krmilnik stalno nadzira delovne podatke in beleži delovne ure celotnega sistema. Vodja proizvodnje je tako vsaj 100 ur prej opozorjen na vzdrževanje stroja. S tem omogočamo, da se določene komponente stroja naroči predčasno in tako zmanjšamo možnost kakršnegakoli zastoja, zaradi odpovedi določene komponente.

• Oddaljen dostop do PLC krmilnika preko tele servisa
V primeru, da bi se zgodila kakšna večja nepravilnost na stiskalnici, so stiskalnice opremljene s TELESERVISOM. Ta nam omogoča, da se s stiskalnico povežemo in napako odpravimo na daljavo, kar občutno zmanjša čas zastoja.

 
Oglejte si tudi:    
  pdf_icon PDF predstavitev: Stiskalnica na servo pogon  

 

You need flash player 8 installed to view this page! - Za ogled strani morate imeti nameščen flash player 8!